вторник, 3 януари 2012 г.

Сънувах те

Снощи те сънувах. Лежеше на застлан с червена кувертюра диван в хола на апартамент на висок етаж в модерна сграда в центъра. Стаята беше осветена от една от онези нощни лампи с висок крак и матова кремава елипса, която пръска достатъчно светлина, но и не гони уюта на здрача. Диванът гледаше към редица прозорци, през които се виждаше нощния град – блестящият под жълтеникавите лампи паваж, светлините от прозорците, рекламите на фирми и магазини и рядко преминаващи в късния час таксита. Някъде много ниско под нас.

Ти беше само по тъмни бикини, легнала по корем, но така, че ясно виждах татуировката ти – крилато създание, може би стилизиран дракон, в лявата част на торса, обхващащ лявата плешка с крило, промушил тялото си под ръката ти, над левия хълбок и прегърнал ребрата под лявата ти гърда. Черни контури. И около него имаше няколко, сякаш случайно попаднали червени капки. Не точно като кръв, по-скоро цветове, пръснати от случайно литнали венчелистчета на пурпурно цвете. Лежеше полуизвърната към мен и говорехме за интересните неща, които всеки от нас очаква през годината. Аз споменах някои от албумите и концертите, за които нямам търпение. А ти сподели за издаването на луксозна книга на девойка, илюстрираща с прекрасни рисунки екзотични приказки и комикси. Докато говореше те целунах по татуировката, усетих хладната, но жива кожа и положих глава върху гърба ти – уморен и търсещ почивка. И тогава се събудих.

През втората половина на последните 20 дни не мога да спя повече от 4, в най-добрия случай 5 часа на нощ. Не мога. Не помагат разходки, купони, алкохол, излизания. Лягам съсипан, готов не да заспя, а да припадна, но сън просто не идва. Снощи си легнах към 1. Заспах около 7 сутринта, за да се събудя в 8.30 стъписан от факта, че батерията на телефона ми е паднала, алармата не се е включила и се успивам за работа. Скочих от леглото, но всеки детайл от сънуваното полепна плътно по съзнанието ми. Ти нямаш татуировка, косата ти е по-дълга, но въпреки това, въпреки почти скритото лице, въпреки незнайното място, беше ти.

Искам те обратно. Заедно със съня ми.

3 коментара:

Анонимен каза...

This dragon is cursed, next dream shouls be about Uther Pendragon!

MadHamish каза...

Who said it was the dragon I was talking about? Next dream should be brought by an owl.

Nat каза...

Понякога се чудя кога се будя
а понякога просто спя
понякога искам да заспивам
а понякога...понякога летя

------
Интересно - нямах представа, че ще излезе стихче.